torsdag 9. januar 2014

Litt dramatikk på en torsdagVi hadde dekket kveldsmatbordet og satt oss ned. Freden hadde senket seg, og Mamma og Pappa skulle få i tre småtroll og seg selv litt mat før det var enda mer fred og få. Men dette måltidet skulle bli mer dramatisk enn vi hadde planlagt. Mamma har allerede tint tre skiver i brødristeren når en ny prosjon legges oppi, men denne gangen kommer det svart røyk opp der brødskivene skal sprette opp. Og det viser seg at oppi brødristeren ligger Mammas nye (!) Opi neglelakk smeltet. (i fargen "Lincoln Park after dark" for spesielt interesserte) Den klarer og bli lurt ut av risteren med en gaffel og en skje, men mye skade er allerede skjedd. 

Mamma fortviler selvsagt over den fine neglelakken som helt sikkert er ødelagt, mens Pappa prøver å svi ut restene av plastikk og neglelakk-blandingen som har smeltet oppi risteren, ved å sku på risteren igjen. Da begynner det å brenne oppi brødristen, og Mamma innser at det var jo litt tåpelig å være lei seg for den dumme neglelakken når det faktisk er den gode, røde brødristeren vår som kjemper for livet. Ungene får med seg dramatikken og roper: "Det brenner, det brenner!" (dette er ganske sikkert en historie som blir gjenfortalt både i barnehagen og på skolen) Mamma står på sidelinjen og lurer på om det kan være på tide å hente brannslokkingspparatet, når det endelig roer seg og flammen dør hen.  Vi puster lettet ut og tenker at dette gikk jo ganske godt allikevel. Ting er bare ting, og vi er like hele.

Men ved kveldsmatbordet sitter det minste trollet ganske ubemerket over hele situasjonen. Hun aner ikke at det er hennes rampestrek som satte hele spetakkelet igang. Hennes små fingrer som har lekt med Mammas neglelakk og Pappas brødrister. Det er ikke første gang, og det er etthundre prosent  sikkert ikke siste.


0 kommentarer: