fredag 2. september 2011

Pærer

Igår har vi med glede høstet inn masse pærer hos en gammel venn av familien. Han har et tre som hvert år fylles med masse små, søte pærer. Det er blitt fast rituale at vi henter dem når de er modne, og idag var dagen kommet.Små og store hender ble satt i arbeid. Det er så kjekt å ha noen som vi alle kan være med på og gjøre sammen, og høsting av diverse frukter/bær er nettopp en slik aktivitet. Hvem syns vel ikke det er spennende å få smake årets første pærer, eller sommerens første jordbær?Det var noen lykkelige troll som reiste hjem med kassen full av små skatter. Med unntak av den som havnet i dammen og de som ble spist på stedet, har vi nå resten hjemme klare til å brukes til et eller annet. Men hva bruker mann en kasse med pærer til?

Forslag mottas med takk!

4 kommentarer:

Anonym sa...

hei,pærene kan brukes til hermetisering, deilig til dessert.... hilsen s
Signe i Kvitseid

Pappa Karlsen sa...

Ja det lagde vi for to år siden, det var suksess! Det som er litt kjedelig dette året er at pærene er enda mindre, så det spørs om vi ikke prøver oss på pæresyltetøy eller noe.

Fru sukker sa...

Pærechutny? Pæresirup? Hørtes digg ud m pæresaft og. Odd Erling du lage den beste maten, trur du e den flinkaste kokken eg vett om!

Pappa Karlsen sa...

Takk takk! Og dere er sikkert de høfligste gjestene jeg vet om! :D