lørdag 26. februar 2011

Hello Kitty og Monsterkaninen.Jeg har lenge hatt en av mine bukser liggende på syrommet for å skifte glidelåsen i siden som var ødelagt. Og her ble den liggende, til jeg en kveld heiv meg over den og bestemte meg for å droppe hele glidelåsen og heller forvandlet den til noe annet. Motivasjonen var å lage noe til Tilda som hun vil like å ha på seg, både fordi det er behagelig og fordi det ville inneholde noen søte detaljer som hun kom til å like.


Det første jeg laget var en herlig og stor posebukse. Jeg klippet buksa mi av i den lengden som var fotmålet til Tilda, sydde på ribb nederst og sydde den inn i begge sider oppe (klippet av restene i sidene for at det skulle være behagelig på), og lot det være ca 5 cm åpning i den ene siden. Her sydde jeg på to knallrosa Hello Kitty knapper, som Tilda fikk kjøpe på mormor-ferie, og laget knapphull. Tadaaa! - en ny bukse var i boks.

Detalj av knappene.

For å bruke opp resten av buksa (to avklippte buksebein) sydde jeg disse stoffbitene sammen i begge sider og la kanten opp nede. Så begynte det morsomme; to blomster med knapp i midten ble sydd på nederst langs kanten og en dag Tilda og jeg kjedet oss litt laget vi en monsterkanin som skulle få være på skjørtet hennes. Vi sydde på øyne og nese og vips så var monsterkanin-skjørtet et faktum.Så enkelt kan det gjøres. Dette kan absolutt kalles for nybegynner sying, så dette kan hvem som helst få til. Det er motiverende å bruke gamle klær til noe som kan brukes igjen, som regel er ikke klærne vi kaster (eller leverer så samvittighetsfullt til gjenbruken) særlig slitt. Vi kaster det vel heller ut fordi vi vil fornye oss.Detalj av monsterkaninen.

Tilda har allerede fått mange komplimenter for den nye buksa si og svarer stolt som bare det: "Den har Mamma sydd til meg. Sjå, Hello Kitty knapper!" Og da blir Mamma minst like stolt som Tilda.

0 kommentarer: