mandag 29. november 2010

Førjulstid på landetHos oss har vi det bra. Det er mye kjekt som kan gjøres før jul. Målet må være at det ikke blir stress men at vi får tid til å kose oss. Tid er dagens luksusvare nummer en, leste nettopp i en artikel at hjemmestrikkede gensere ga status, siden det viste at du var så rik at du hadde råd til å ta deg tid til å sette deg ned og strikke. Vi har forholdsvis mye tid til hverandre og rekner oss også for å være veldig rike i så måte. Kona og Tilda har allerede startet julebaksten, adventskalenderen til Tilda ble gjort ferdig igår og søknad om fri fra jobb på julaften er levert inn for min del. Vi har forhåpentligvis mye godt i vente.

To av prosjektene i heimen for tiden er maling innvendig i uthus (forrige eiere av huset var Harley entusiaster og har malt uthuset i en noe skjærendes oransje (!) farge), og dessuten har jeg et fuglehus ståendes som trenger å bli ferdig. Vi har ruget ut vaktler i to omganger og disse 17 fuglene bor foreløpig sammen i en fryseboks, så de trenger etterhvert litt mer plass. Det begynner å bli en stund siden fundamentet til fuglehuset ble presentert her på bloggen, så det er vel på tide å legge ut noen bilder av et innflyttet fuglehus snart. Vaktlene har i det minste begynnt å legge egg, så vidt. Vi har ikke skillt høner fra haner enda, da dette gjøres på en lite tiltalendes måte for gutter som har vokst opp langt inne i et byggefelt og er oppfostret på butikkmelk. "Klem vaktelen på rumpa, dersom det kommer ut hvitt skum er det en hane.." Derfor vet vi enda ikke hvordan kjønnsfordelingen er. 6 vaktler er litt eldre enn de andre, og det er foreløpig bare de som kan legge egg, men snart setter også de andre i gang, og da blir det omelett daglig. Ellers må en ha 5 vaktelegg for å erstatte et hønse egg, så de er ikke veldig store.

En tur til slakteren må også unnagjøres snart for å kjøpe inn mat til jul: Okse tunge som skal kokes og  lever og spekk som blir til leverpostei

0 kommentarer: