onsdag 6. oktober 2010

Sylting av rødbeterDet er tid for innhøsting, og på de lokale matbutikkene kan det dukke opp det meste. Sist uke fikk jeg sms fra mor om jeg ønsket rødbeter fra handelslaget. Jeg svarte fint neitakk, og forstod ikke at hun mente grønnsaken rett fra jorden, ikke de allerede syltede glassene man får i alle butikker. Så snill som hun er kjøpte hun ikke mindre enn 6 kg flotte rødbeter, masse eddik og karse til meg, og oppskrift følgte med.
Da var det bare å sette igang!

Rødbetene skal kokes, avkjøles og deretter skrelles. Det er en fornøyelse for de som liker å bli skitne på hendene, og etter å ha skrellt en gjeng med rødbeter er du ikke lenger i tvil om hvor de har fått navnet sitt fra. Deretter deles de i skiver på ca 4 mm. Imens kokte vi opp en blanding av eddik og sukker og helte over rødbetene etter som de ble lagt på glass. Karse skal strøs imellom lagene og så er det bare å skru igjen.

Pappa Karlsen skulle selvfølgelig eksperimentere, som han liker å gjøre, så han laget en annen oppskrift med hel pepper og stjerneanis. Det blir spennende å spise vår første middag med hjemmelagde rødbeter.
Snart skal vi i gang med å sylte grønne tomater, om vi bare får tak i dem i år også.

2 kommentarer:

Marianne sa...

Nam nam... såg ihvertfall godt ut! :) Dåkke e goe!

Dronning Maud sa...

Salikat så husligt:)
Dåkke imponere. Det e stort med hjemmelaga rødbeda.Mormor t tormod lage :)dritgoe.
Pudå under va helt rå.