torsdag 29. juli 2010

Hjemmelaget pesto og sommerkos






Ikveld var det på tide med litt hjemmelaget pesto og Pappa Karlsen heiv seg over basilikumen og blenderen. Med litt miksing av diverse oppskrifter kom vi fram til en suksess. Det luktet deilig i vårt lune hjem når vi skulle legge oss.

Her kommer oppskriften. Prøv den selv:

1 potte basilikum
3 dl olivenolje
50 gr pinjekjerner
50 gr revet parmesan
3-4 hvitløksfedd, hakket
Litt salt og pepper

Ha basilikum, olje og hakket hvitløk i en blender og kjør på full hastighet.
Oljen skal ikke bli varm. Tilsett pinjekjerner og parmesan. Kjør det raskt sammen.
Hell pestoen over i en tett beholder og oppbevar kjølig.
Kan gjerne fryses.





Nam nam.

Noe annet som heller ikke falt i dårlig jord idag var dette:

Det er velsignelsen med min herlige mor. Hun dukker opp igjen med herlige bringebær og vaniljesaus. Og da er både barn og voksne lykkelige. Storesøster slukte sin skål og forlangte mer, og da var det ikke lenger plass til kveldsmat.




TOMT!






Familiekos blir ikke bedre enn dette!

Håper du og har hatt en deilig sommerdag med dine kjære.

0 kommentarer: