tirsdag 2. mars 2010

Madeleine Vintage Mini-BloomersJeg prøver stadig å utvide mine sy-evner og da gjelder det å finne noe man ikke har prøvd før. Derfor ble min nye utfordring til meg selv å produsere hjemmelaget undertøy. Mønsteret fant jeg på nettet, det kan lastes ned gratis her. Utfordringen ble desto større siden mønsteret er på engelsk, dvs at alle måleenheter og vanskelige sy-ord må oversettes til norsk. Men jeg tok utfordringen og klarte meg riktig så bra. Mønsteret beskriver i bilder og ord nøyaktig hvordan du skal tre frem, det var bare å følge mønsteret slavisk.

Stoffet jeg har brukt er et fint polyesterstoff, det minner om silkestoff men strekker litt, noe jeg følte var en fordel med en truse. Det var vanskelig å håndtere, siden det er utrolig glatt og jeg følte til tider at mine rue vinterhender var for grove til å jobbe med dette nydelige stoffet. Mønsteret gir ganske fritt spillerom for hvilket stoff man kan bruke, jeg tror til og med denne trusen hadde vært søt i bomull. Men det er noe ekstra fint med halvgjennomsiktig silkeaktig stoff når det skal brukes til dette formålet. Jeg brukte overlock søm på alle kanter (mitt eneste avvik fra mønsteret) og det ble veldig fint.
Stoffet fikk jeg tak i på gjenbruken på Bryne, de har nemlig fått inn ruller med finstoffer fra en lokal syerske. Prisen på trusen min, i materiale, er derfor i underkant av 10 kr. Skal man derimot legge til arbeidstimer, blir nok prisen en litt annen...

Nå er det nok snakk, la meg presentere; min aller første men sannsynligvis ikke siste, truse:


4 kommentarer:

Ragnhild Hetland sa...

Kjempesøt! Ka me å lage en singlet eller en kort nattkjole i samme stil?

Mamma Karlsen sa...

ja, det hadde vært kjempesøtt....men jeg mangler mønster. Kanskje jeg klarer å dikte et selv? hm....skeptisk.

ina sa...

Haha, konge! Kanskje du kan fiksa noge te bryllupsnåttå mi?;)

Hehe, neidå. Men kult:)

Siljefrøet sa...

...oi! Den var.... spesiell ;)