søndag 21. juni 2009

Hell i uhell.En herlig søndag. Vi våknet opp og ante ingenting om alle fellene som allrede lå og ventet på oss denne dagen. Det begynte med at jeg skulle rydde ut av oppvaskmaskinen, og der skar jeg meg skikkelig på en kniv i tommelen. Blodet dryppet mens jeg bad til Jesus om at det ikke måtte være så ille at jeg måtte på legevakten, ja det var mildt sagt ganske dramatisk. Bønnene mine ble hørt og det ble ingen besøk på legevakten, men førstehjelpskassen måtte frem og plaster og bandasje likeså.

Meg og Tilda koser oss videre på badet og later som at den dramatiske episoden litt tidligere ikke skjedde, og en liten stund går alt veldig bra. Helt til Tilda skriker AO AO AO og jeg ser at hun står med fingeren i skapdøra. Denne gangen måtte vi skylle med kaldt vann og blåse masse, det hjalp. Heldigvis.

Noen få minutter etterpå ser jeg at vår nye kattunge leker seg i sofaen der jeg tilfeldigvis har lagt alle klærne og pikpakket vårt til ferien, og han driver å kaster ting på gulvet og hiver seg rundt og roter. Så jeg går bort til han og prøver å få han til å slutte, det ender med enda et plaster på en annen finger. Han forstår tydeligvis ikke forskjell på lek og alvor.

"Nei, nå får det være nok", sier Mamma. "Vi går ut og leker!"

Etter å ha disset i en liten evighet spør jeg om vi skal bort til Goden, det vil Tilda. Så vi tar avgårde i vogna og jeg er egentlig ganske blid fordi det ikke skjedde noen uhell ute. Når vi kommer bort dit spør han om jeg vil ha rabarbraen hans, og vips, på et lite øyeblikk er alle uhellene og vonde fingre glemt.Masse rabarbra er i hus og vi føler oss skikkelig heldige. Nå kan Mamma snart lage masse god saft og rabarbra muffins. Nam.

0 kommentarer: